Körfűrész asztal bővítése

A legtöbb barkács asztali körfűrésznek kicsi az asztala mind szélességében mind hosszában, így széles vagy hosszú munkadarabot csak úgy tudunk vágni a gépen, ha valamilyen módon gondoskodunk a munkadarab lelógó részének alátámasztásáról. A körfűrész gépek gyári asztal bővítői is kevés sok esetben, ráadásul ezeket vékony lemezből préselik, így azok statikailag elég gyengék, könnyen megsérülhetnek nehezebb anyag vágásakor.

Ha rendszeresen vágunk olyan méretű anyagot aminél már zavar minket,  hogy kicsi a körfűrészünk asztala akkor el kell gondolkodnunk azon, hogyan tudjuk bővíteni az asztalát a gépnek.  Michael Olson egy egyszerű asztal hosszabbítást készített fenolos gyantával bevont rétegelt lemezből. Ez a bevonat elég jó kopásállósággal rendelkezik és majdnem olyan jól csúszik mint a bútorlap, elég erős is, így ideális alapanyag az asztal bővítésére.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha “lájkolod” az oldalunk Facebook oldalát! Ha tetszik akkor kattints légyszíves a “Tetszik” gombra, vagy a “Megosztás” gombra, hogy még többen láthassák ezt a cikket.

Kérlek oszd meg

Ajánlott cikkek

Translate »