Ne felejtsd el soha, hogy az asztalos gépek használata kiemelten baleset veszélyes. Mielőtt bekapcsolod a gépet, állj meg egy pár másodpercre és gondold végig, hogy amit csinálsz az milyen kockázatokkal jár. Mindig használd a védőfelszereléseket, a szemvédőt, a fülvédőt, de SOHASE HASZNÁLJ KESZTYŰT forgó gépen !!! Sok videóban látni, hogy kesztyűben fűrészelnek, marnak, ez nem helyes mert rendkívül baleset veszélyes. Ha a forgó gép hozzáér a kesztyűdhöz, akkor a másodperc tört része alatt berántja a kezed, esélyed sem lesz elkapni a kezed onnan. Nyomorékként fogod leélni az életed, ha ezt nem tartod be.
A kesztyű használata jó dolog, mert megvéd a kisebb szálkáktól, de ha gépen akarsz dolgozni akkor vedd le. Arra is figyelj, hogy az inged, pulóvered, kabátod ujja ne legyen bő, legyen mindig begombolva, vagy ha ez nem lehetséges, akkor egy gumival akadályozd meg, hogy lobogjon.


Figyelmeztetés
Ne fogyassz alkoholt, ha barkácsolsz. Mindig gondold végig, mit fogsz csinálni. Ne kapkodj, a kapkodás csak balesethez vezet.

Kérlek oszd meg
Translate »