Torony csiszoló gép építése

Néha remek ötletekbe futok bele a videók nézése során, amely egyből el is gondolkodtat, hogy hogyan csinálnám meg én ugyanezt, mit változtatnák rajta. A Bellevue Woodshop oldalán jelent meg egy nagyszerű ötlettel elkészített torony csiszológép építése. A különböző átmérőjű csiszoló hengerek egy tengelyre vannak felfűzve amelyet egy fúrógép forgat. A gépnek annyi kihajtható munkaasztala van, ahány különböző átmérőjű csiszolóhenger van a tengelyen, így mindegyik átmérőhöz tartozik egy munkaasztal a megfelelő méretű kivágással a ami illeszkedik a csiszoló hengerhez. Ez az ötlet alapnak nagyon jó, de érdemes tovább fejlesztve megépíteni.

A videóban is látszik, hogy a gép egy falra van felszerelve, ezt nem tartom jó ötletnek így, mert a kihajtott asztalok akadályozzák a munkavégzést. Én úgy készíteném el a gépet hogy az asztalok jobban kihajthatók legyenek, vagy könnyen kivehetőek legyenek. A por elszívás sincs megoldva a gépen ami szerintem nagyon fontos.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha “lájkolod” az oldalunk Facebook oldalát! Ha tetszik akkor kattints légyszíves a “Tetszik” gombra, vagy a “Megosztás” gombra, hogy még többen láthassák ezt a cikket.

Kérlek oszd meg

Ajánlott cikkek

Translate »